„Voltas IT“

Privatumo politika

Paskutinis atnaujinimas: 2018 m. spalio 8 d.

 

Kas mes?

„Voltas IT“ (įmonės kodas: 303255404, adresas: Inovacijų g. 3, Biruliškių k., Kauno r. sav., 54469, Lietuva) yra asmens duomenų, kuriuos mums pateikiate, valdytojas.

Ką reiškia šis dokumentas?

„Voltas IT“ (taip pat „mes“ arba „mūsų“) administruoja interneto svetainę https://obdeleven.com/ (toliau – „Interneto svetainė“) ir „OBDeleven“ mobiliąją aplikaciją (toliau „Mobilioji aplikacija“).

Čia aprašome, kaip mes renkame, naudojame ir tvarkome jūsų informaciją, kai naudojatės mūsų Interneto svetaine ir Mobiliąja aplikacija (toliau – „Paslaugos“). Naudodamiesi Paslaugomis, sutinkate, kad jūsų informacija būtų renkama ir naudojama pagal šią Privatumo politiką. Jei nesutinkate su Privatumo politika, mes negalėsime jums teikti Paslaugų.

Kokiais principais vadovaujamės?

Informaciją, pagal kurią galima nustatyti tapatybę (toliau – „Asmens duomenys“”), mes tvarkome vadovaudamiesi šiais duomenų tvarkymo principais:

·         duomenų subjekto atžvilgiu Asmens duomenis tvarkome teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu;

·         Asmens duomenys renkami nustatytais, aiškiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkomi su tais tikslais nesuderinamu būdu;

·         tvarkomi tik adekvatūs, tinkami ir tik tokie Asmens duomenys, kurių reikia siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi;

·         tvarkome tik tikslius ir prireikus atnaujinamus Asmens duomenis;

·         mūsų tvarkomi Asmens duomenys laikomi tokia forma, kad duomenų subjektų tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra būtina tais tikslais, kuriais asmens duomenys yra tvarkomi;

·         Asmens duomenys tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo.

 

Kokią informaciją renkame?

Kad suteiktume, pagerintume ir saugotume savo Paslaugas, mes renkame ir naudojame toliau nurodytą informaciją:

1.     Asmens duomenys

Kai naudojatės mūsų Paslaugomis, mes renkame tam tikrus Asmens duomenis:

·         Kai naudojatės mūsų Interneto svetaine:

o    Galite susikurti Savo paskyrą. Tokiu atveju mes renkame: jūsų vardą ir pavardę, elektroninio pašto adresą ir telefono numerį. Šios informacijos reikia, jei norite susikurti paskyrą ir lengviau įsigyti mūsų produktus.

o    Norint įsigyti mūsų produktų, jums nebūtina sukurti Savo paskyros. Tačiau mums vis tiek reikia rinkti toliau nurodytą informaciją, kad galėtume jums parduoti savo produktus: jūsų vardo ir pavardės, elektroninio pašto adreso, telefono numerio, pristatymo adreso ir mokėjimo informacijos.

·         Kai naudojatės mūsų Mobiliąja aplikacija:

o    Kad galėtumėte naudotis mūsų „OBDeleven“ produktu su Mobiliąja aplikacija, jums reikia:

§  Susikurti jūsų Mobiliosios aplikacijos paskyrą nurodant savo elektroninį paštą ir naudotojo vardą; arba

§  Prisijungti per „Facebook“ arba „Twitter“.

Naudodamiesi šia galimybe jūs galite pasirinkti, kad jūsų asmeninė informacija ir kitas su jumis susijęs turinys, esantis tokiuose socialiniuose tinkluose, būtų perduodamas ir juo dalijamasi per Paslaugas.

Kai per Paslaugas prisijungiate prie savo socialinių tinklų paskyros, mes renkame tik tokią informaciją, kuria jūs atitinkamam socialiniam tinklui (tinklams) leidote dalytis su trečiaisiais asmenimis (kaip antai jūsų vardas ir (arba) pavardė, elektroninio pašto adresas, draugų sąrašas, profilio nuotrauka, kita informacija, pasiekiama per atitinkamą socialinį tinklą). Jūs suprantate ir sutinkate, kad Paslaugos tokią informaciją gali pasiekti (turėti prie jos prieigą), ją pateikti ir saugoti (jei taikytina ir jei tą leidžia trečiasis asmuo – socialinis tinklas), kad ji būtų prieinama per jūsų Mobiliosios aplikacijos paskyrą iki tol, kol ši bus ištrinta.

o    Naudotojas pateikia informaciją apie transporto priemonės modelį, prekės ženklą ir identifikacinį numerį (angl. santr. VIN), kad galėtų naudotis „ OBDeleven“ produktu su Mobiliąja aplikacija.

·         Įdėdamas savo komercinius skelbimus į Rinkos skiltį, Mobiliosios aplikacijos naudotojas gali mums pateikti tokius Asmens duomenis kaip telefono numerį, adresą ir pan. Asmens duomenis naudotojas gali pateikti ir dalyvaudamas Mobiliosios aplikacijos Rinkos skilties viešose diskusijose. Rinkos skilties naudotojas gali laisvai pasirinkti, kokius Asmens duomenis teikia, atsižvelgdamas į tai, kad skelbimus gali matyti visi naudotojai.

·         Kai užsisakote mūsų Naujienlaiškį, renkame jūsų elektroninio pašto adresą tiesioginės rinkodaros tikslais.

2.     Naudojimosi duomenys

Mes taip pat galime rinkti informaciją, kurią siunčia jūsų naršyklė, kai tik mobiliuoju įrenginiu prisijungiate prie mūsų Paslaugų (toliau – „Naudojimosi duomenys“).

Naudojimosi duomenys gali apimti tokią informaciją kaip IP adresai, naršyklės rūšis ir jūsų naudojamas įrenginys, interneto svetainės puslapis, kuriame lankėtės prieš patekdami į mūsų interneto svetaines, taip pat su jūsų įrenginiais susiję identifikatoriai.

Kai mobiliuoju prietaisu prisijungiate prie Paslaugos, šie Naudojimosi duomenys gali apimti informaciją apie jūsų naudojamo mobiliojo įrenginio rūšį, jūsų mobiliojo įrenginio unikalų ID numerį, jūsų mobiliojo įrenginio IP adresą, jūsų mobiliąją operacinę sistemą, jūsų naudojamos mobiliojo interneto naršyklės rūšį, unikalius įrenginio identifikatorius ir kitus diagnostinius duomenis. Mes taip pat galime gauti informaciją apie jūsų vietą.

3.     Sekimo slapukų duomenys

Slapukus ir panašias sekimo technologijas naudojame stebėti veiklai prisijungus prie mūsų Paslaugos ir tam tikrai informacijai išsaugoti. Išsamiau apie tai skaitykite mūsų Slapukų naudojimo politikoje.

Kodėl renkama tokia informacija?

Asmens duomenis naudojame įvairiais tikslais, kurie nurodyti šioje Privatumo politikoje, t. y.:

·         Paslaugoms teikti ir jas palaikyti.

·         Pranešti jums apie mūsų Paslaugų pokyčius.

·         Leisti jums pasinaudoti mūsų Paslaugų interaktyviomis funkcijomis, kai to norite.

·         Palaikyti santykius su klientais ir teikti jiems pagalbą.

·         Užsitikrinti analizę arba vertingą informaciją, kad galėtume tobulinti Paslaugas.

·         Stebėti, kaip naudojamasi Paslaugomis.

·         Aptikti ir spręsti techninius trikdžius arba jų išvengti.

Jūsų elektroninio pašto adresą renkame, kad:

·         atsiųstume informaciją, atsakytume į paklausimus ir (arba) kitus prašymus ar klausimus;

·         vykdytume užsakymus ir atsiųstume informaciją ir atnaujinimo pranešimus, susijusius su užsakymais;

·         taip pat galėtume jums atsiųsti papildomos informacijos, susijusios su jūsų produktu ir (arba) paslauga.

Ar duomenų tvarkymas teisėtas?

·         Asmens duomenų tvarkymas būtinas sutarčiai, kurios šalis yra duomenų subjektas, vykdyti, t. y. pirkti mūsų produktams, instaliuoti ir naudoti Mobiliąją aplikaciją. Tokių asmens duomenų pateikimas yra sutartinis reikalavimas ir duomenų subjektas privalo pateikti šiuos asmens duomenis, antraip duomenų subjektas negalės įsigyti mūsų produktų ir (arba) naudotis Mobiliąja aplikacija.

·         Asmens duomenų tvarkymas taip pat būtinas, kai duomenų subjektas yra davęs sutikimą, kad jos arba jos asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais. Duomenų subjektas neprivalo teikti tokių asmens duomenų. Tačiau, jei tokie asmens duomenys teikiami, duomenų subjektas turi teisę bet kuriuo metu savo sutikimą atšaukti.

Ar Asmens duomenys kam nors perduodami?

Mes galime dalytis informacija, kaip aptarta toliau, tačiau neparduosime jos reklamuotojams ar kitiems tretiesiems asmenims:

1.     Pašto ir kurjerių paslaugos

Kad galėtume jums išsiųsti produktus, kuriuos įsigijote mūsų Interneto svetainėje, mums reikia siuntų pristatymo įmonėms pateikti jūsų asmeninę informaciją, kaip antai: jūsų vardą ir pavardę, pristatymo adresą ir telefono numerį.

Produktus pristatome tokiais būdais:

-       Standartinis pristatymas. Siunta būtų siunčiama per Lietuvos paštą (AB Lietuvos paštas, įmonės kodas: 121215587, adresas: J. Jasinskio g. 16, 03500 Vilnius, Lietuva).

-       Skubus pristatymas. Siunta būtų siunčiama naudojantis „DHL express“ skubaus siuntų pristatymo paslaugomis (UAB „DHL LIETUVA“, įmonės kodas: 111529785, adresas: Dariaus ir Girėno g. 81, 02189 Vilnius, Lietuva).

-       Jungtinė siuntų tarnyba „United Parcel Service“ (UPS). Siunta būtų siunčiama per UAB „Skubios siuntos“, įmonės kodas: 134678891, adresas: Inovacijų g. 3, Biruliškių k., Kauno r. sav., Lietuva, kuri yra UPS įgaliota paslaugų teikėja.

2.     Mobiliosios aplikacijos Rinkos skilties naudotojai

Kai naudojatės Mobiliąja aplikacija norėdami įdėti savo komercinius skelbimus (pasinaudodami Rinkos skilties paslauga), jūsų drauge su komerciniais skelbimais pasidalyti Asmens duomenys yra teikiami visiems Rinkos skilties naudotojams. Pasidalytus Asmens duomenis mato visi naudotojai, kad galėtų į jus keiptis dėl įdėtų skelbimų.

3.     Kiti mums dirbantys asmenys

Mes pasitelkiame tam tikrus patikimus trečiuosius asmenis (pavyzdžiui, teikiančius klientų aptarnavimo ir IT paslaugas), kad mums padėtų teikti, tobulinti, saugoti mūsų Paslaugas ir skatinti jų pardavimą. Šie tretieji asmenys galės naudoti jūsų informaciją tik užduotims vykdyti mūsų vardu ir laikydamiesi šios Privatumo politikos, o mes liksime atsakingi už tai, kaip jie tvarko jūsų informaciją pagal mūsų nurodymus.

4.     Įstatymai ir tvarka

Mes galime atskleisti jūsų informaciją tretiesiems asmenims, jei laikome, kad toks atskleidimas pagrįstai būtinas siekiant (a) laikytis įstatymų; (b) bet kokį asmenį apsaugoti nuo mirties ar rimto kūno sužalojimo; (c) užkirsti kelią sukčiavimui ar piktnaudžiavimui mumis arba mūsų naudotojais; arba (d) apsaugoti mūsų turtines teises.

Jūsų informacija, įskaitant Asmens duomenis, gali būti perduodama į kompiuterius, esančius už jūsų valstijos, provincijos, šalies ar kitos valstybinės jurisdikcijos ribų (ir juose saugoma), kur duomenų apsaugos įstatymai gali skirtis nuo jūsų jurisdikcijos.

Jei esate ne Lietuvos teritorijoje ir pasirenkate mums teikti informaciją, atkreipiame dėmesį, kad duomenis, įskaitant Asmens duomenis, perduodame į Lietuvą, kur juos ir tvarkome.

Jūsų sutikimas su šia Privatumo politika ir vėliau pateikta tokio pobūdžio informacija reiškia jūsų sutikimą tokiam duomenų perdavimui.

Mobilioji aplikacija pritaiko visas pagrįstas priemones, kurių reikia siekiant užtikrinti, kad jūsų duomenys būtų tvarkomi saugiai ir laikantis šios Privatumo politikos, taip pat kad jūsų Asmens duomenys nebūtų perduodami jokiai organizacijai ar valstybei, nebent joje būtų užtikrinti atitinkami kontrolės mechanizmai, įskaitant jūsų duomenų ir kitos asmeninės informacijos saugumą.

Kiek laiko saugomi Asmens duomenys?

Kai pirksite mūsų produktus, mes jūsų asmens duomenis saugosime ne ilgiau kaip 10 metų, kuriems suėjus duomenys bus sunaikinami. Jūsų duomenis, kuriuos naudojame rinkodaros tikslais, saugosime iki to laiko, kai jūsų arba jūsų teisėtas atstovas informuos mus, kad nebepageidaujate gauti tokios informacijos.

Asmens duomenys, kuriuos naudotojai pateikia Mobiliosios aplikacijos Rinkos skiltyje, yra pasiekiami Mobiliosios aplikacijos Rinkos skilties naudotojams, kol galioja jūsų įdėtas skelbimas. Jei skelbimas neaktyvus tris mėnesius, jis iš Rinkos skilties ištrinamas automatiškai. Asmens duomenys, naudotojų pateikti viešose diskusijose, yra saugomi ir archyvuojami be jokio termino, nebent būtų teisinis pagrindas ištrinti diskusijų turinį.

Jei ištrinsite savo paskyras iš mūsų Paslaugų, mes taip pat tokią informaciją ištrinsime. Tačiau atkreipkite dėmesį. kad: (1) gali šiek tiek užtrukti, kol tokia informacija bus ištrinta iš mūsų serverių ir atsarginių kopijų saugyklos; ir (2) tokią informaciją galime pasilikti, jei to reikia siekiant laikytis mūsų teisinių įsipareigojimų, spręsti ginčus ar reikalauti mūsų sutarčių vykdymo.

Dėmesio!

Ištrynę savo paskyrą, prarasite savo transporto priemonių istoriją, PRO versijos aktyvavimą ir visus kreditus. Jūsų turimas PRO versijos kodas kitoje paskyroje nebeveiks.

Kaip saugome vaikų privatumą?

Mūsų Paslauga neskirta jaunesniems nei 13 metų asmenims (toliau – „Vaikai“).

Mes neketiname sąmoningai rinkti jaunesnių nei 13 metų asmenų informaciją, pagal kurią galima nustatyti tapatybę. Jei esate tėvas arba globėjas ir jums žinoma, kad jūsų vaikai mums pateikė Asmens duomenis, prašome mus informuoti. Jei sužinote, kad mes surinkome Asmens duomenis iš vaikų nepatikrinę, ar yra gautas tėvų sutikimas, mes imsimės veiksmų tokiai informacijai pašalinti iš mūsų serverių.

Kokias turite teises?

Mes gerbiame jūsų juridines teises Asmens duomenų atžvilgiu.

Toliau nurodytos jūsų teisės pagal įstatymus ir priemonės, kurių imamės tokioms teisėms įgyvendinti:

Teisė būti informuotiems

Prieš naudojantis Interneto svetaine ir Mobiliąja aplikacija, mes jums pateikiame informaciją apie jūsų Asmens duomenų tvarkymą ir garantuojame prieigą prie mūsų Privatumo politikos. Mes siekiame skaidriai informuoti apie tai, kaip naudojame jūsų duomenis.

Teisė susipažinti

Pateikę prašymą, turite teisę susipažinti su savo informacija. Galite gauti informaciją apie duomenų tvarkymo tikslus; mūsų saugomus Asmens duomenis; jūsų Asmens duomenų teikėjus ir gavėjus; duomenų saugojimo laikotarpį ir savo teises.

Teisė reikalauti ištaisyti Asmens duomenis

Jei mūsų turimi jūsų Asmens duomenys yra netikslūs ar neišsamūs, turite teisę mūsų prašyti juos ištaisyti. Jei tokie Asmens duomenys perduoti trečiajam asmeniui su jūsų sutikimu arba dėl teisėtų priežasčių, tuomet mes taip pat privalome jo prašyti, kad tokie duomenys būtų ištaisyti.

Teisė prašyti ištrinti Asmens duomenis

Jei neturime teisinio pagrindo toliau tvarkyti jūsų Asmens duomenis, galite prašyti pasinaudoti savo teise „būti pamirštam“.

Teisė apriboti duomenų tvarkymą

Turite teisę reikalauti, kad mes apribotume jūsų Asmens duomenų tvarkymą. Tai reiškia, kad mums leidžiama saugoti Asmens duomenis, bet negalima jų toliau tvarkyti.

Teisė į duomenų perkeliamumą

Privalome atsižvelgti į jūsų teisę pakartotinai ir saugiai panaudoti surinktus Asmens duomenis jūsų pačių tikslais paslaugoms ir kad tai neturėtų įtakos galimybei panaudoti jūsų duomenis.

Teisė nesutikti

Jei Asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra jūsų sutikimas, teisinis įsipareigojimas ar teisėtas interesas, jūs turite teisę su tokiu tvarkymu nesutikti.

Teisė atsiimti sutikimą

Jei Asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra jūsų sutikimas, galite bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą.

Teisė skųstis priežiūros institucijai

Jei manote, kad jūsų teisės pažeidžiamos, galite pateikti skundą Lietuvos Respublikos priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (https://www.ada.lt/).

 

Mes dėsime visas pastangas, kad padėtume jums įgyvendinti jūsų teises. Visus prašymus dėl jūsų teisių Asmens duomenų atžvilgiu galima mums siųsti elektroniniu paštu [email protected] arba paštu Inovacijų g. 3, Biruliškių k., Kauno r. sav., 54469 Lietuva, kartu su dokumentu, įrodančiu duomenų subjekto tapatybę.

Kaip gali būti keičiama Privatumo politika?

Mes galime periodiškai atnaujinti savo Privatumo politiką. Apie bet kokius pakeitimus pranešime šiame puslapyje paskelbdami naują Privatumo politiką.

Elektroniniu paštu ir (arba) pastebimu pranešimu apie mūsų Paslaugą pranešime jums apie pakeitimą prieš jam įsigaliojant ir atnaujinsime „galiojimo datą“ Privatumo politikos pradžioje.

Rekomenduojame periodiškai peržiūrėti Privatumo politiką, ar nėra pasikeitimų. Privatumo politikos pakeitimai įsigalioja, kai paskelbiami šiame puslapyje.

Jei dalyvautume įmonių reorganizavime, susijungime, įsigijime ar mūsų turto pardavime, jūsų informacija gali būti perduodama kaip tokio sandorio dalis. Mes jus informuosime (pvz., elektroniniu paštu) apie bet kokį tokio pobūdžio sandorį ir nurodysime tokiu atveju jums galimus pasirinkimo variantus.